MUZLU RULO PASTA (istege göre baska meyvelerle de yapilir)
Malzemeler
Kek icin:
4 yumurta (sarilari ve beyazlari ayri kaplara ayirin) 4 yemek kasigi un 4 yemek kasigi seker 1 paket kabartma tozu Rendelenmis limon kabugu (1 limondan) 2 tane muz veya istediginiz meyve (cilek, kiwi etc.)
Krema icin:
3 su bardagi süt 2 cay bardagi seker 1 cay bardagi un 2 tatli kasigi misir nisastasi 2 yumurta sarisi 1 paket vanilya
Yapilisi:
Kek icin 4YK seker ve yumurta sarilarini krema kivamina gelene kadar
cirpin. Un ve kabartma tozunu katip tekrardan karistirin. Icine Limon
kabugu da rendeleyin. Ayri bir kapta yumurta beyazlarini kabi ters
cevirince akmayacak kivamina gelene kadar cirpin ve öbür kaba aktarin.
Tekrar yumurta beyazlari fazla söndürmeden en düsük ayarda cirpin.
Firin tepsisine yagli kagit serin ve üzerine 1 yemek kasigi seker
serpin. Onun üzerine hamurumuzu döküyoruz ve spatula ile heryere
yayiyoruz. Ön isinmis 170 dereceli firina veriyoruz ve sakin 12
dakika dan fazla bekletmiyoruz. Burda cok dikkatli olun ve yanindan
ayrilmayin bu hamur cok cabuk yaniyor. Üstü beyaz dursa bile alti
simsiyah oluyor. Pisen keki firindan alip ilk sicakligi cikinca
yagli kagit ile birlikte fazla siki sarmadan rulo yapiyoruz. Üzerine
hafif nemli bir bez örterek soguyana kdar bekletiyoruz.
Krema:
Vanilya haric bütün malzemeleri cirpici ile krema kivamina gelene kadar
pisiriyoruz. Koyulasinca atesten alip vanilyayi ekliyoruz ve soguyana
kadar bekletiyoruz. Soguyan kremayi kullanmadan önce acilmasi icin
cirpiyoruz.
Sogmus ruloyu yavas yavas aciyoruz ve yagli
kagitdan ayiriyoruz. Hamurun üzerine bir miktar krema sürüyoruz ve
muzlari yerlestiriyoruz. Ben bütün olarak ortaya koydum ve tekrar ruloya
sardim. Meyveleri dilim dilim kesip de yerlestirebilirsiniz. Kalan
kremayla pastanin heryerini kaplayin. Üzerine hindistan cevizi serpip
istege göre süsleyebilirsiniz. Dilim dilim kesip pastayi servis
edebilirsiniz.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen