Montag, 6. Januar 2014

Muzlu rulo pasta

MUZLU RULO PASTA (istege göre baska meyvelerle de yapilir)

Malzemeler


Kek icin:

4 yumurta (sarilari ve beyazlari ayri kaplara ayirin)
4 yemek kasigi un
4 yemek kasigi seker
1 paket kabartma tozu
Rendelenmis limon kabugu (1 limondan)
2 tane muz veya istediginiz meyve (cilek, kiwi etc.)

Krema icin:

3 su bardagi süt
2 cay bardagi seker
1 cay bardagi un
2 tatli kasigi misir nisastasi
2 yumurta sarisi
1 paket vanilya

Yapilisi:

Kek icin 4YK seker ve yumurta sarilarini krema kivamina gelene kadar cirpin. Un ve kabartma tozunu katip tekrardan karistirin. Icine Limon kabugu da rendeleyin. Ayri bir kapta yumurta beyazlarini kabi ters cevirince akmayacak kivamina gelene kadar cirpin ve öbür kaba aktarin. Tekrar yumurta beyazlari fazla söndürmeden en düsük ayarda cirpin.
Firin tepsisine yagli kagit serin ve üzerine 1 yemek kasigi seker serpin. Onun üzerine hamurumuzu döküyoruz ve spatula ile heryere yayiyoruz.
Ön isinmis 170 dereceli firina veriyoruz ve sakin 12 dakika dan fazla bekletmiyoruz. Burda cok dikkatli olun ve yanindan ayrilmayin bu hamur cok cabuk yaniyor. Üstü beyaz dursa bile alti simsiyah oluyor.
Pisen keki firindan alip ilk sicakligi cikinca yagli kagit ile birlikte fazla siki sarmadan rulo yapiyoruz. Üzerine hafif nemli bir bez örterek soguyana kdar bekletiyoruz.

Krema:

Vanilya haric bütün malzemeleri cirpici ile krema kivamina gelene kadar pisiriyoruz. Koyulasinca atesten alip vanilyayi ekliyoruz ve soguyana kadar bekletiyoruz. Soguyan kremayi kullanmadan önce acilmasi icin cirpiyoruz.

Sogmus ruloyu yavas yavas aciyoruz ve yagli kagitdan ayiriyoruz. Hamurun üzerine bir miktar krema sürüyoruz ve muzlari yerlestiriyoruz. Ben bütün olarak ortaya koydum ve tekrar ruloya sardim. Meyveleri dilim dilim kesip de yerlestirebilirsiniz. Kalan kremayla pastanin heryerini kaplayin. Üzerine hindistan cevizi serpip istege göre süsleyebilirsiniz. Dilim dilim kesip pastayi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen